Vanliga frågor - Eksjöstadshotell

Vanliga frågor

Meddela oss vid bokning vilken allergi ni har, som ni önskar att vi har i beaktning.

Vanligen för hotellrum gäller rum fria från div. pälsdjur, mattor samt dun.

Vi har rum för upp till 5 personer.

I många rum finns möjlighet att ställa in ytterligare 1-2 extrasängar vid behov.

För enskilda bokningar gjorda direkt med oss kan man alltid avboka sin bokning kostnadsfritt fram till 18.00 dagen innan ankomst. För större grupper tillämpar vi avbokningsregler för grupper med fri avbokning fram till 4 veckor innan ankomst. Kontakta oss gärna för fullständiga avbokningsregler gällande just din bokning.

Vi har låst bagageförvaring i anslutning till receptionen där man gärna får lämna in sin väska i väntan på sitt rum alt. om man behöver förvara sitt bagage efter utcheckning.

Bagageförrådets öppettider följer receptionens öppettider.

Vi har en balkong mellan våningsplan 1 och 2 med en sittgrupp för en trevlig solnedgång i västerläge.

Balkongens öppettider följer receptionens öppettider.

Vi har även två verandor som sommartid är öppna under frukost, lunch och middag.

På Stadshotellet erbjuder vi kostnadsfri entré till vår bastu & relaxavdelning för våra övernattande gäster. Bastun & relaxen är för mindre sällskap och kan ej förbokas.

Hos oss kan man betala med följande kort Mastercard, Maestro, Amex, Visa, Diners.

Utöver kortbetalning erbjuder vi betalning via Swish eller förskottsbetalning via bankgiro.

Senast 18:00 dagen före ankomst kan man boka om sin vistelse. Förskottsbetalade bokningar går tyvärr inte att ändra datum på.

För gruppbokningar gäller andra villkor. Se våra avbokningsregler i din bekräftelse.

Bakom Stadshotellet finns ett stort sjukhus med 10 st Elbils-laddplatser. Först till kvarn gäller och via appen Easypark kan man betala för att ladda bilen.

Via denna länk finns ytterligare information om laddningsmöjligheter i Eksjö.

Vid bokning av flerbäddsrum ingår uppbäddade extrabäddar som står redo i ditt rum vid ankomst.

Ytterligare extrasängar och babysängar erbjuds i mån av tillgång.

 

Vi serverar en kontinental frukostbuffé dagligen. Den innehåller det mesta man kan förvänta sig i generös variation. Frukosten ingår för alla övernattande hotellgäster. Vid bokning av bord kan man även komma som gäst utifrån och äta frukosten och betala på plats. Tillgång till frukostbuffén kostar 125:- för vuxna & 80:- för barn 4-12 år.

Våra ordinarie frukosttider är

Vardagar: 06.30-09.30

Helgdagar: 08.00-10.30

Meddela oss senast 24h innan avresa så förbereder vi en frukostpåse åt er. Den hämtas i receptionen under receptionens öppettider.

Vi har ett starkt samarbete med ett av Sveriges bästa gym, Forma Framtid som erbjuder en fullt utrustad och modern anläggning i närheten. Kostnadsfri entré vid övernattning hos oss. Gymtag kan man låna i receptionen på stadshotellet.

Vi har rum som är  tillgänglighetsanpassade. Dessa rum måste förbokas. På Stadshotellet finns det hiss (79cm bred) och i många av våra byggnader kan man be om rum på bottenplan. Kontakta oss gärna för mer information gällande din bokning.

Personalen är tränad i hjärt- och lungräddning och vi har hjärtstartare i receptionen om olyckan skulle vara framme.

Hos oss är hundar välkomna. Vi tar en extra avgift för städning, lån av hundsäng och vattenskål. Vid bokning behöver vi få den informationen för att kunna tilldela er ett passande rum. Avgift 250kr/natt.

Vi samarbetar med Europcar.

Boka bilen här Europcar

Man bokar upphämtning av bil på Eksjö Stadshotell och inom 2 timmar har ni bilen parkerad i anslutning till hotellet.

Nyckeln kan hämtas i receptionen under våra ordinarie öppettider.

Vi tillämpar garanterad incheckning från 15.00.

Ring samma dag om du önskar checka in tidigare för att få ett korrekt besked.

Vi har en fullt utvecklad konferensanläggning. Slå gärna en signal till oss för snabbast hjälp. Länk till konferensen

Vi har väldigt bra luftkvalité i vår byggnad. 2023 installerades ny ventilation med värmeväxlare som innebär att ny uteluft alltid tillförs medans minimalt med värme går förlorad när det är kallt ute och vi har fläktar på rummen sommartid. 70% av vår uppvärmning återförs direkt och är en del av vår miljöstrategi.

Boka gärna ett bord hos oss. Ibland är det fullt. Kika gärna i vår onlinebokning för att veta mer om tillgänglighet under din vistelse. Boka här

Eksjö Stadshotell och Vaxblekaregården är 2 goda alternativ om man önskar arrangera en fest för slutet sällskap.

Hos oss kan ni fira födelsedag, årsdag, student, släktträff, Bröllop eller annan högtid. Vi har lokaler för det lilla och det stora sällskapet.

Kontakta oss så hjälper vi er vidare med bokning.

Alla rum på Eksjö Stadshotell har minibar. Kolsyrat vatten och läsk, chips, godis och choklad finns att köpa ur dessa.

Det finns parkeringsplatser framför och bakom hotellet. All parkering i Eksjö är kostnadsfri med P-skiva. Vi rekommenderar att man läser lokala skyltars anvisningar då antal timmar varierar från parkeringsplats till parkeringsplats.

För närmare information följ länk till Eksjö kommuns parkeringskarta över innerstaden.

Det är viktigt för oss att vår arbetsplats, men även kommande gästers omgivning är garanterat rökfri. Rökning är förbjudet i hela huset och förenligt med böter om det sker på rummen. Om rökning dessutom resulterar i att brandlarmet går, debiterar vi även för utryckningskostnaden.

Tillsammans kan vi hjälpas åt och göra så att världen blir en bättre plats i framtiden. Genom att inte städa rum oftare än det behövs så sparar vi enorma mängder vatten och rengöringsmedel. Bor du hos oss flera nätter så städar vi endast ditt rum om du önskar det. Du säger i så fall till i receptionen kvällen innan. Vi byter handdukar varannan dag om de läggs på badrumsgolvet. Behöver du byta oftare så går det bra att göra i receptionen. Tillsammans för en bättre värld och ett bättre klimat. Tillsammans kan vi göra skillnad.

På Stadshotellet är vi stolta över att kunna erbjuda närproducerade sängar från Viking beds. Besök gärna deras hemsida Viking beds

I våra olika byggnader har vi olika storlekar från 90cm till 180cm breda madrasser. En del dubbelrum har 2 separata sängar och andra en fullskalig resårmadrass. Kontakta gärna oss för specifika önskemål.

I rådande stund finns ingen taxiverksamhet i Eksjö. Närmsta taxibolag finner man i Nässjö- 20km ifrån Eksjö.

Det finns goda buss/tåg förbindelser om man vill åka utanför Eksjö.

Se exempelvis

Jönsköpings länstrafik

Kalmars länstrafik

Statens järnvägar 

Vi erbjuder tvättservice mot kostnad. Lämnar du din tvätt på morgonen innan 09:00 får du tillbaka dem ino 24timmar. Kläderna lämnas in i receptionen och returneras via receptionen.

Senast kl. 11:00. Senare utcheckning på förfrågan och mot betalning. Utcheckning efter 13:00 är förenligt med bokning och betalning av en ny rumsnatt.

Eksjös idylliska stadskärna har över 50 kulturminnesmärkta trähus och är en av Europas bäst bevarade trästäder.

Vi rekommenderar varmt att gå en stadsvandring med guide alt. audioguide.

Utöver detta finns det mycket att se och göra i och runt Eksjö. Se mer på Visit Eksjö