Utflyktsmål - Eksjöstadshotell

Utflyktsmål nära Eksjö Stadshotell

I Eksjö med omnejd finns ett stort utbud av populära besöksmål, alla väl värda ett besök. Upplev klassiska Astrid Lindgren-miljöer, mäktiga Skurugata eller njut av nykokta karameller i Mariannelund. Här finns mycket roligt att hitta på både för barnfamiljen och dig som söker ett riktigt äventyr!

Eksjö gamla stan

Upplev den unika trästaden med dess vackra innegårdar, gränder och sin pittoreska stadskärna. Här finns de små butikerna som man inte kan hitta i övriga städer.

Älgparken

1 mil norrut (10 minuters bilfärd) ligger Skullaryd med en fantastisk älgpark. Här får man vara med på en spännande traktorsafari och uppleva djuren i sin naturliga miljö. I samband med utfodring av älgar och hjortar har man tillfälle att möta de underbara djuren på nära håll.

Skurugata och Skuruhatt

Skurugata ligger ca 8 kilometer nordost om Eksjö och är en cirka 800 meter lång gata. Den smala gatan är mellan 7 och 24 meter bred och har tvärbranta väggar som är upp till 3 meter höga. Det är en mäktig syn att stå längst nere i Skurugata och se upp på bergväggarna med all sin mystik och skönhet.

Badplatser

Karamellkokeriet i Mariannelund

Här får du se vår tillverkning där allt sker för hand enligt gamla hemliga recept. Här finns också vår butik där du kan handla godis.

Filmbyn I Mariannelund

Här får du uppleva inspelningsmiljöer från klassiska barnfilmer som Emil I Lönneberga, Saltkråkan & Pippi Långstrump. Utställningen är skapad I Astrid Lindgrens anda. Man kan sjunga till filmmusik och skap egna mobilfilmer. Ett glatt äventyr för bade stora och små.

Katthult

Ca 1 mil från Mariannelund i Gibberyd ligger Katthult där filmerna om Emil har spelats in.

Bullerbyn

Knappt 1 mil öster om Mariannelund ligger det riktiga Bullerbyn. Här växte Astrid Lindgrens pappa upp och det är byns tre hus som hon beskriver i sina böcker.

Astrid Lindgrens värld

6 mil österut ligger Astrid Lindgrens värld där ni kan uppleva Karlsson på taket, Pippi och Emil i Lönneberga. Garanterat en upplevelse för hela familjen.

Kleva gruva

Ligger i Vetlanda och är ett spännande utflyktsmål för lite större barn och vuxna. Här får man utforska gruvan med en guide eller på egen hand, utrustad med en ficklampa och en hjälm på huvudet. Här är det viktigt att man har varma, oömma kläder och vattentäta skor för att det är kallt och blött i gruvan (man kan också få låna gummistövlar och jackor på plats).

För fler tips och idéer, besök gärna www.visitsmaland.se

Filmbyn Småland

Filmbyn Småland, Spilhammarvägen, Mariannelund, Sverige

Skuruhatt

Skuruhatt, Eksjö, Sverige

Skullaryd Älgpark

Skullaryd Älgpark, SKULLARYD, Eksjö, Sverige

Katthult

Katthult, Vimmerby, Sverige

Mariannelunds Karamellkokeri AB

Mariannelunds Karamellkokeri AB, Parkgatan, Mariannelund, Sverige

Bullerbyn

Bullerbyn, Mariannelund, Sverige

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, Sverige

Kleva Gruva

Kleva Gruva, Kleva Gruva, Holsbybrunn, Sverige

Rolandsdamm

Rolandsdamm, Eksjö, Sverige

Långanässjöbaden

Långanässjöbaden, Eksjö, Sverige